Туристически новини от България

Туристически новини от България

Туристически новини от България

Bulgaria hotels, events
 • Али Коч Баба лекува край Никопол
  Както и останалите светци на алианите /алевити, бешикташи/ починалият преди столетия дервиш Али Коч Баба лекува болните, които потърсят изцеление при него. The post Али Коч Баба лекува край Никопол appeared first on Туристически новини от България.
 • Посмейте се с шеги и научете историята на Габрово в интерактивния музей на индустрията
  Ако не сте посетили още Интерактивния музей на индустрията в Габрово, съветваме ви да го направите при първия удобен случай. The post Посмейте се с шеги и научете историята на Габрово в интерактивния музей на индустрията appeared first on Туристически новини от България.
 • Скъпи чадъри и шезлонги на една четвърт от плажовете
  Скъпи чадъри и шезлонги ще има през това лято на близо една четвърът от плажовете, след като концесионери и наематели са решили да не се възползват от предложението на Министерство на туризма за намаляване на цените на плажните съоръжения срещу реципрочна отстъпка в дължимите от тях такси към държавата за стопанисване на ивиците. The post Скъпи чадъри и шезлонги на една четвърт от плажовете appeared first on Туристически новини от България.
 • Ескишехир – турската Венеция, градът на бялото злато, но и много повече
  За Ескишехир може да се пише и говори дълго. Като човек, който пътува при почти всяка възможност, най-голямо впечатление ми направиха обаче хората. Почти никъде по света не съм срещала толкова любезни и гостоприемни хора, които те посрещат като скъп гост, а не като турист. The post Ескишехир – турската Венеция, градът на бялото злато, но и много повече appeared first on Туристически новини от България.
 • Сладката версия на вятърната мелница от Несебър е хит сред румънските туристи
  Сладък десерт-сувенир, символ на Несебър, само от няколко дни е на пазара, а се превърна в хит за румънските туристи, посещаващи един от най-известните ни крайморски градове. Това обясни за travelbulgarianews.bg Желязко Атанасов от проекта за налагане на Черноморската кухня, който е сред инициаторите на […] The post Сладката версия на вятърната мелница от Несебър е хит сред румънските туристи appeared first on Туристически новини от България.
 • До Гватемала за дегустации на ром
  Ако сте фен на „пиратското“ моряшко питие рома и искате да опитате едни от най-добрите представители на тази алкохолна напитка в страната, в която са родени и отлежали, тогава ви препоръчваме пътешествие до Гватемала при първа възможност. The post До Гватемала за дегустации на ром appeared first on Туристически новини от България.
 • Дават общо до 1,8 млн. евро на фирма като субсидия за чарътри
  Общо от максимум 1,8 евро вместо досегашните 800 000 евро ще могат да се възползват чартиращите компании, които водят минимум 100 туриста на полет към България. The post Дават общо до 1,8 млн. евро на фирма като субсидия за чарътри appeared first on Туристически новини от България.
 • Пещера Проходна гледа 68 милиона години с очите на Господ
  Пещера Проходна е на 68 милиона години и е прочута заради двата отвора в тавана й наречени очите на Бога. The post Пещера Проходна гледа 68 милиона години с очите на Господ appeared first on Туристически новини от България.
 • Влизаме в Турция и с антигенен тест или сертификат за ваксина
  От 1 юни влизането в Турция е значително по-лесно. Всички туристи, които представят доказателство, че са преболедували Ковид.19 през последните 6 месеца или са имунизирани с една от признатите признатите в България вакисни, влизат без необходимост от допълнителни проверки или документи през абсолютно всички сухоземни или въздушни гранични пунктове със съседната страна. The post Влизаме в Турция и с антигенен тест или сертификат за ваксина appeared first on Туристически новини от България.
 • Китайска медия посочи топ забележителностите в Европа, сред тях е и българска атракция
  Една от водещите медии на Китай посочи най-атрактивните забележителности в Европа, които задължително трябва да бъдат посетени от гражданите на страната. Сред знаковите обекти на Стария континент е включена и една от най-популярните и посещавани атракции край морето у нас – Замъкът „Влюбен във вятъра“ […] The post Китайска медия посочи топ забележителностите в Европа, сред тях е и българска атракция appeared first on Туристически новини от България.